Tampereen retki 10.4.2024

Tampereen retki 10.4.20224 katso dokumentti pdf / by Mauri Inha

Tampereen retki 10.4.2024 tekstiversio

Saab Teknologiakeskus (STC) Tampereella on vuonna 2017 perustettu tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö, joka on erikoistunut elektronisen sodankäynnin sensorijärjestelmien sekä merialusten taistelujärjestelmien kehittämiseen. STC työllistää noin 140 tuotekehityksen huippuosaajaa, ja kasvu jatkuu vahvana tulevaisuudessa. Tuotekehityksen rinnalle Tampereelle valmistuu tänä vuonna moderneja tuotantotiloja, joissa tullaan valmistamaan ja testaamaan huipputeknisiä sensorijärjestelmiä.

Jani Pelkonen

Seuraavaksi vierailimme Goforella, jossa esittelijöinä olivat Anni Roinila ja Nea Tamminen

Goforella on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa.He rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukko yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaa ohjaavat vahvat arvot: jokaiselle hyvä työpaikka, ja asiakkaiden onnistuminen.

Yrityksen liikevaihto vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visio on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Goforen toimitusjohtaja on Mikael Nylund ja hallituksen puheenjohtajana toimii yhtiön perustajiin kuuluva Timur Kärki.

Pääkonttori sijaitsee Tampereella. Yhtiö on perustettu vuonna 2001.

Goforella ovat monimuotoiset, hybridityötä ja yhteisöllisiä työtapoja tukevat toimitilat. Työympäristön ratkaisut palvelevat eri työntekijäryhmien yksilöllisiä tarpeita, ja niiden tavoitteena on tukea hyvinvointia ja jaksamista. Pääkonttori toimii myös työaikojen ulkopuolella harrastamiseen ja vapaa-aikaan: sieltä löytyy tapahtumatila, sauna, peli- ja harrastehuone, kuntoilutila, studio ja bändihuone. Gofore on kiinnittänyt erityistä huomiota yhteisön viihtyvyyteen ja kohtaamisiin, samalla tarjoten tiloja rauhoittumiseen ja keskittymiseen. 

Goforen harrastutiloista ja luentosalista

Viimeisenä kohteena oli start-up -keskus Platform6, joka on saanut nimensä siitä että viereisellä rautatieasemalla on 5 laituria.

Tampereella toimiva startup-talo Platform 6 on tarkoitettu startup-yrityksille, jotka tähtäävät kansainväliseen kasvuun. Talo on yrittäjien kohtaamispaikka, joka tarjoaa toimistotilojen lisäksi verkostoja ja yhteisöpalveluita, kuten virtuaalijäsenyyksiä ja tapahtumatiloja.

Platform 6:sta esitteli Kaarle Wirta.’

Sitten kuulimme Unionnilta Joni Markkulan esityksen ja Eva Wissenzin esityksen Solar Firestä. Pitkänlinjan yrittäjä ja Tiesin jäsen Jarmo Tanskanen kertoi lyhyesti omastayritystoiminnastaan.

Enionin tuote.

Enion 3 on sulakekaappiin kiinnitettävä älylaite, joka hallitsee kodinkoneiden sähkönkäyttöä (sähköautojen latauksesta kodin lämmitykseen), säästäen jopa 30 % sähkölaskusta.› Helppokäyttöinen laite, jota ohjataan käyttäjä ystävällisellä sovelluksella, joka on yhteensopiva kaikkien laitteiden kanssa.› Älykäs ajoittaminen, ajoittaa suurinten laitteidesi sähkön käytön halvimpiin tunteihin.› Säähän perustuva lämmityksen optimointi, säätää kotisi lämmitystä automaattisesti reaaliaikaisen sään ja sähkön hinnan perusteella.› Tehokas vedenlämmitys ja sähköautojen lataus, käyttöveden lämmitys ja sähköauton lataus ruuhka-aikoina.› Aurinkoenergian integrointi, aurinkoenergian käytön optimointi energi

Solar Fire

At Solar Fire, when installing a Lytefire oven in any developing country, we solve 7 SGD in one afternoon. And it last in time because we train people to make the best out of the tech, and the Lytefire is solid and easy to maintain. Recently, we observed that entrepreneurs in EU are motivated by the tech for different reasons so we now expand in Europe as well to serve eco-entrepreneurs, hotels, communities to reach carbon neutrality with solar powered oven and sauna.